Off- white Lundeby (hvit)

Til salgs
19 500 kr
Lundebybunad, passer til alle i Hedmark / Oppland samt Sør-Trøndelag
Nydelige farger, sirlige håndbroderte bunader i topp norske ullklede-stoffer fra Uldvarefabrik i Gudbranddalen.Ferdig brodert Lundeby hvit til konfirmasjon i høst

Skjorta (nuperelle) er i bomull kr. 1400, eller brodert linsjorte kr. 4100,-.


Lundebydrakten

Kunstmaler Alf Lundeby (1870 -1961) fra Tøråsen i Våler i Solør har komponert denne i samme stil som de fleste drakter fra denne tiden. Den var ferdig komponert i 1932, og han ga den første til sin venninne, på hennes 50-årsdag. Han bodde da i Lillehammer,så mange føler at drakten også har tilknytning til Oppland fylke.Festdrakten finnes i svart, blått og hvitt klede. Den har broderier i vakre fargekombinasjoner og en enkel draktfasong med påsydd, foldelagt skjørt som gir rom for litt fleksibilitet i kroppsfasong.
Ytterplagget er ei kort jakke med vide ermer i samme stoff som drakten. Den lukkes foran med fire tinnhekter. Jakka skal ikke ha broderier. Skjorta er ei enkel bomullskjorte med nupereller på kraven og mansjet-tene. Til den hvite drakten brukes ei ecrüfarget skjorte i natursilke med nupereller i samme farge. Sølvet til Lunderbydrakten består av tre søljer i ulik størrelse. Det betyr ikke at man skal velge mellom tre søljer på én bunad, men velger to av tre mulige. Veskelås og mansjettknapper hører med, og alt vårt sølv er norskprodusert sølvsmedkunst. Råmaterialet er av beste Nordiske kvalitet. Veska er brodert med samme broderier som drakten og har forsølvet veskelås. En liten hette, uten hakebånd, men med broderier, er hodeplagget til Lundebydrakten.

Bunaden i pakkesett ferdig til montering kr. 19500.- m. stakk/liv/veske /lue
Vi monterer den for kr.3500,-
Tilstand Ny

Generell info

Generell informasjon.

Det er viktig for oss i BUNADNORGE / KOR- OG KORPSUNIFORMER org.nr. 980 136 809 å formidle norske tradisjons- mønstre og kvalitets håndbroderier i bunadene så flere mennesker kan få bære dette staselige plagget til en overkommelig pris.

Bunadsentret ligger langs nye E6 på OBS Rudshøgda v/ Gullsmed E Paulsbergs eftf.
Mer informasjon finner du på www.bunadnorge.no.

Ring 990 18280 kl. 10.00 -18 (16.00)

Vennlig hilsen
BUNADNORGE

Aluvegen 65, 2315 Hamar

Annonseinformasjon

FINN-kode 67280315
Sist endret 21. feb. 2021 20:39

Rapporter annonse