Bildegalleri
Gino Valente; Middelhavskost med Gino + div andre bøker
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
- Gino Valente; Middelhavskost med Gino – lev godt, sunt og lenge. Utg. 2002. 183 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
- Jarle Roheim Håkonsen og Jon Berg; Spania. En matsafari. Catalonia, Valencia, Andalucia, Madrid, Rioja, Baskerland. Utg. 2011. 240 sider. illustrert. Som ny m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Forfatterne har reist på kryss og tvers i Spania og samlet over 80 oppskrifter fra noen av Spanias beste kokker. Oppskriftene spenner fra enkle tapasretter til gourmetmåltider. Med ordliste, adresser og oppskriftsregister.
De skildrer spansk kultur og folkeliv, forteller om spesialitetene, verdens beste råvarer, det kreative kjøkkenet, om hvordan tapasen oppsto og om de regionale forskjellene. De drar på markedet og gir tips til hva vi bør kjøpe og ta med hjem. Vel hjemme i Norge tar de fram oppskriftene og lager maten fra grunnen av, tilpasset våre forhold. Også vintipsene er tilpasset. Med "Spania - en matsafari" kan vi lage mat full av utrolig gode smaker.
- Annica Triberg; Hvitløk! Historie, kultur og kuriosa, overtro, legekunst, dyrking, mat og fest. Utg. 2001. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Menneskene har til alle tider latt seg fascinere av hvitløk. Vi har spist den, dyrket den, brukt den til å lege sykdommer og stolt på dens evne til å beskytte mot pest og skremme bort vampyrer og andre uhumskheter...
- JUSTINE HARDING; Verdens beste tapas. Utg. 2011. 192 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-.
Omtale: Boka er inspirert fra det spanske kjøkken, men har også med tips fra andre land. Den har oppskrifter på tapasretter med kjøtt, fisk og skalldyr og grønnsaker.
- Fedon A. Lindberg; Naturlig slank med kost i balanse. Utg. 2003. 168 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Forfatteren forteller hvordan du kan holde deg sunn og slank ved å balansere proteiner og karbohydrater i kostholdet slik at kroppen forbrenner maten riktig. Boka inneholder også et forslag til en fire ukers menyplan, matvaretabeller som angir glykemisk indeks og over 40 oppskrifter. Har litteraturliste, stikkord- og oppskriftsregister.
- Christer Berens; Christer Berens' Nytelser. Utg. 2011. 150 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: Måltidet som nytelse. Hensikten er å bidra til at det perfekte måltidet blir en enda bedre nytelse. Et måltid trenger ikke være eksklusivt, men det er viktig med kvalitet både til hverdag og fest! Christer Berens ønsker å skape mer kreativitet rundt matlagingen i dag. Smake og lukte - nyte maten. Men nytelse er ikke bare smaken på maten, det inkluderer også det visuelle ved bordet i sin helhet, stemningen, valget av vin.. Gode oppskrifter, tips om råvarer og råd om hvordan vinen kan gjøre måltidsopplevelsen enda større, gjør dette til en bok som faller i smak.
- Christian Teubner m fl.; Den store boken om ost. Utg, 1993. 255 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: Presentasjon av klassiske og moderne osteretter så vel som internasjonale spesialiteter. I et eget osteleksikon presenteres de viktigste ostesortene, gruppert i "ostefamilier". Boken inneholder også et eget avsnitt med gode råd om hvordan osten skal behandles - innkjøp, lagring og oppbevaring. Gjennomillustrert. Har oppskriftsregister og register over nevnte ostetyper.
- Arne Hjeltnes; Yst! Ei reise blant folk og ost i Norge. Utg. 2003. 159 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: En kulturhistorisk reisebok om ost og ostens historie i Norge, men mest av alt en bok om Norges rikholdige osteproduksjon i vår tid.
- Rachel Khoo; Et lite kjøkken i Paris. Klassiske franske oppskrifter med ny og frisk tilnærming. Utg. 2012. 287 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale; Et lite kjøkken i Paris inneholder alle de kjente rettene som du ville vente å finne i en fransk kokebok, som Boeuf bourgignon og Coq au vin, men den er ikke bare enda en samling av klassiske franske oppskrifter. Den er historien om hvordan Rachel oppdaget dem, enten det var på en piknik ved Seinen en varm og lummer sommerkveld, under en middag med venner, gjennom en prat med den lokale slakteren eller bakeren, eller ved å eksperimentere med smaker på sitt eget kjøkken hjemme. Fra en Croque Madame-muffins til en herlig lavendel- og sitronstekt kylling priser Rachel Frankrikes kulinariske landskap som det er i dag, og viser hvor enkle disse rettene egentlig er. Klassisk fransk med en enkel og moderne tilnærming.
- Kari Vetlesen; Krydderleksikon, med urter og smakstilsetninger. Utg. 2011. 520 sider. Illustrert. Som ny m/omslag. Kr 180,-.
Omtale: En komplett alfabetisk oversikt over krydder, urter, kryddersauser og andre smakstilsetninger fra hele verden, fra eksotisk korarima til dagligdags svart pepper. Foruten gastronomisk relevant informasjon som beskrivelse av smak og anvendelse, gir artiklene en enkel botanisk karakteristikk av de forskjellige urtene og krydderplantene. Artiklene inneholder også plantenavn på en rekke språk samt historiske anekdoter. Blandingskrydder og kryddersauser er beskrevet med innhold, opprinnelsesland og anvendelsesområder. Oppslagsverket har register på latin og flerspråklig ordliste med lokale navn, noe som gjør det lettere å utforske eksotiske kjøkken og matkulturer.
- Carl Butler; Butlers lam. Utg. 1996. 222 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Her har den svenske matskribenten og restauratøren Butler samlet et åttitalls lammeretter, samt en rekke oppskrifter på tilbehør. Har register.
- Tarje Haakstad og Panos Konstantinidis; Burgerboka. Fleksibind. Utg. 2015. 159 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Få matretter har en mer ikonisk status enn hamburgeren. I Burgerboka presenter teamet på Døgnvill Bar & Burger sine beste oppskrifter, smakskombinasjoner og tilberedningstips. Her finner du klassiske og nyere burgeroppskrifter, i tillegg til oppskrifter på kylling-, lam- og vegetarburgere. Du finner selvsagt også oppskrifter på det beste tilbehøret, sausene, brødet, dessertene, samt kanskje verdens beste milkshaker. Burgerboka er laget for alle som vil lære å lage knallgode burgere.
- Arabella Boxer; URTER. 170 fristende oppskrifter med friske urter. Utg. 1996. 256 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Urter handler om dyrking og bruk av både våre gamle. velkjente krydderurter og noen nye - og derfor mer ukjente - krydderurter. De over 50 urtene er gjengitt i vakre fotografier.
- Jane Bowring (red.) m fl.; Den store asiatiske kokeboken. Utg. 2004. 304 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-.
Omtale: Boka inneholder både tradisjonelle og nye oppskrifter, samt råd om kjøp, lagring og bruk av asiatiske ingredienser. Med register.
- Romanelli / Ganugi; Olivenolje. Det italienske kjøkken. Utg. 2002. 64 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Boken gir en kortfattet oversikt over italienske oljer. Den forteller om opprinnelse og historie, om produksjon, gradering, bruk og oppbevaring, i tillegg til å forklare hvordan man skal velge, servere og lage mat med olivenolje. Boken innholder mer enn 50 oppskrifter slik at man kan lære å bruk olje på "italiensk vis". Har register.
- Sydøstasiatiske specialiteter. En kulinarisk rejse gennem Singapore, Malaysia og Indonesien. Utg. på Könemann, 2000. 319 sider. Dansk tekst. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
- Henry Notaker (red.); Viser og vers om mat og drikke. Utg. 1989. 148 sider. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Utvalget i denne boken spenner fra drikkeviser til bordvers, fra te til brennevin og fra Nordland i nord til Afrika i sør.
Profilinformasjon
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger
InnloggingLånepriser
Eff.rente 11,00 %. 120 000 o/5 år. Kostnad: 34 341 kr. Totalt 154 341 kr.
Annonsens metadata
Sist endret: 16.5.2024, 19:23 ・ FINN-kode: 351234930