Vest-Telemark damebunad. Ta mål hjemme

Til salgs
25 900 kr
Klassisk Vest-Telemark damebunad
Den klassiske kvinnebunaden fra Vest-Telemark bygger på draktskikken slik den var i Vest-Telemark på starten av 1800-talet. Det var tidlig på 1900-talet at bunaden ble tatt opp igjen. Da var en interessert i å få fram de gamle ullgarnsbroderiene, noe som var i tråd med de nasjonale strømmingene som var i denne perioden.
Kvinnebunaden fra Vest-Telemark har et smalere belte enn varianten fra aust. Beltet bør sitte to fingerbredder over livvidden. Mønstrene er mange og varierte, mens snittet med de spesielle snippene i ryggen alltid er det samme. Stakken kan være svart, blå eller grønn og kufta rød eller svart.

Til Vest-Telemarkbunaden brukar en skjorte med kvitsøm eller farget broderi, tulletørkle eller vippe på hodet, kufte eller sjal, veske, svarte strømper og svarte bunadsko. Det er vanlig å ha en halsring, en eller to søljer, maler og malelenke
Tilstand Ny

Generell info

Generell informasjon.

BunadNorge ble startet i 2007 og har blitt en av Norges store leverandører av bunader.

Det er viktig for oss i BUNADNORGE / KOR- OG KORPSUNIFORMER org.nr. 980 136 809 å formidle norske tradisjons- mønstre og kvalitets håndbroderier i bunadene så flere mennesker kan få bære dette staselige plagget til en overkommelig pris.Vi har utstilling av bunader samt salg av sølv hos gullsmed E.Paulsbergs eftf. på OBS Rudshøgda 10.00 - 18.00(16) Tlf 40028499 Nettside: gullsmedpaulsberg.no epost: post@epaulsberg.no.
Salg/måltagning i Oslo og Gjøvik, samt monteringer og etterjusteringer (inngår i prisen)Vennlig hilsen
BUNADNORGE

Tolvstaqdvegen 2, 2360 Rudshøgda

Annonseinformasjon

FINN-kode 193119804
Sist endret 27. okt. 2020 23:02

Rapporter annonse