- Disse produktene kan være populære blant svindlere

- Disse produktene kan være populære blant svindlere

iPhone er eksempel på et slikt produkt. Her er sikkerhetssjefen i FINNs beste tips for å unngå å bli lurt.

Publisert 28. oktober 2019 kl. 13.45

Som Norges største markedsplass på nett, er sikkerhet noe FINN.no tar på største alvor. Derfor har vi et eget, dedikert sikkerhetsteam, som blant annet samarbeider tett med politiet.

- Hvert år blir det publisert millioner av annonser på FINN.no. I de aller, aller fleste av disse handlene går ting for seg akkurat som de skal, men i noen tilfeller, som ellers i samfunnet, så er det noen som blir utsatt for en uønsket hendelse, forteller Geir Petter Gjefsen, som er sikkerhetssjef og ansvarlig for forbrukertrygghet i FINN.

Han har også følgende oppfordring til alle som besøker markedsplassen:

- Generelt sett kan jeg si at det viktig for oss at man føler seg trygg når man handler på FINN, og jeg har inntrykk av at de aller fleste føler seg trygge. Men jeg vil oppfordre alle som opplever noe uønsket til å ta kontakt med oss.

Har du noe du ønsker å rapportere? Ta kontakt med sikkerhetsteamet på epost: forbrukertrygghet@finn.no

- Disse produktene kan være populære blant svindlere

Ifølge sikkerhetssjefen er det en del grep man kan ta for å unngå å bli svindlet på FINN eller andre steder på nettet.

Mer info finner du her:

Det er også noen produkter som er mer populære blant svindlere enn andre, og det gjelder ofte populære og kostbare merkevarer, som for eksempel iPhone.

- Ved kjøp av veldig populære og ettertraktede produkter som også er kostbare kan det være grunn til å være litt ekstra på vakt. iPhone er et godt eksempel på akkurat et slikt produkt, sier sikkerhetssjefen:

- Vi ser at iPhone er populært både i forhold til antall annonser som ligger ute på Torget, samt søk som er gjort. Dette kan også føre til at personer som veldig gjerne ønsker seg dette produktet kan gjøre litt for hurtige og dårlige valg ved kjøp, noe som kan ende med at man blir utsatt for bedrageri. Iphone - og da særlig de nyere modellene, er kostbare produkter, som er lette å frakte og lette å selge. Om du vil unngå å bli lurt kan det være lurt å ta en titt på vår artikkel med “Gode råd for kjøp på FINN” før du gjør en avtale. Andre lignende produkter man bør være litt nøye med, er dyre klokker, briller, airpods og smykker. Dette er også forholdsvis populære ting som kan være kostbare, lette å frakte og ofte lettsolgte.