Fjellskiene trenger ikke være nye for å gi deg opplevelsene du søker

Fjellskiene trenger ikke være nye for å gi deg opplevelsene du søker

Slik gjør du et skikkelig bruktkupp på FINN.no!

Publisert 20. september 2019 kl. 14.02

Mitt første møte med fjellskiene kommer jeg nok aldri til å glemme. Plutselig åpnet det seg et helt nytt univers av muligheter. Der jeg før var bundet til skiløypene kunne jeg nå la eventyrlysten ta meg til nye opplevelser. Nysnøen lå som et glatt teppe over landskapet og det var rett og slett en fryd å kjenne hvor godt fjellskiene gled på det hvite element.

Det er lite som er så norsk som gode, gamle fjellski. De tradisjonsrike treplankene har opp gjennom årene ført til spennende historier og elleville eventyr, store som små. De var der da Birkebeinerne gikk fra Lillehammer. Da Roald Amundsen nådde Sydpolen og da Fridtjof Nansen krysset Grønland. Og for tusenvis av nordmenn er de der når appelsinen skrelles i påskefjellet. Ikke bare skaper de uforglemmelige øyeblikk – du får også en god dose mosjon på kjøpet.

Det beste av alt er at fjellski helt fint kan kjøpes brukt. På FINN.no ligger det i dag fjellski i alle mulige lengder, farger og fasonger. Skiene trenger absolutt ikke være nye for å gi deg de opplevelsene du søker, så her er det bare å finne de som passer ditt behov og budsjett.

Slik finner du brukte fjellski som passer deg

Til tross for at det finnes et stort utvalg ulike modeller og leverandører, trenger det ikke være så vanskelig å finne sine første fjellski. Det første du må bestemme deg for er bruksområde. Hva skal du hovedsakelig bruke fjellskiene til?

Skal du gå mest i kupert terreng eller foretrekker du langstrakte vidder? Om du skal gå mye med tung oppakning er også det noe å ta i betraktning.

Fjellski pleier å bli delt inn i tre kategorier basert på skienes bredde og derav egenskaper. Hvilken kategori du skal gå for bør baseres på hva du svarte på spørsmålene over.

  1. BC-binding: For flatt terreng og for turer i dyp snø er BC-bindingen tingen. Denne bindingen gir økt bevegelighet og derav en mer behagelig gange. Om du bruker fjellskiene i preparerte løyper er også BC-bindingen fordelaktig.
  2. 75mm-binding: Da denne bindingen gir bedre stabilitet foretrekker jeg den når jeg går på topper eller i veldig krevende terreng. Den er dessuten enkel å reparere om bindingen skulle gå i stykker, noe som er fint på turer langt fra sivilisasjonen.

Se an skiens tilstand

Når du har funnet en annonse med ski og binding som passer deg, vil neste steg være å se på skiens tilstand. Jeg ville spesielt vurdert:

Etter å ha gått gjennom et stort antall fjellski-annonser på FINN.no er mitt inntrykk at fjellskiene som selges jevnt over er i god stand. Her kan man gjøre gode bruktkjøp!