Vi har sjekka: så mange kjøper julegave til kjæledyret!

Vi har sjekka: så mange kjøper julegave til kjæledyret!

Det er helt tydelig at de lodne, gode, glade bestevennene våre blir godt tatt vare på i jula!

Det er fint å ha en bestevenn. Noen som alltid blir glad for å se deg. Som godtar deg akkurat som du er. Som alltid er der, og kan gi en trøstende labb eller pote i tunge stunder. Vi snakker naturligvis om lodne bestevenner – våre kjære kjæledyr!

En fersk undersøkelse utført av FINN, viser at over halvparten av dere har kjøpt en gave til et kjæledyr. Det kan også se ut som at kvinner er litt mer ivrige enn menn på området, ettersom 63 prosent av kvinnene som var med i undersøkelsen svarer ja på spørsmålet.

En av disse heter Kristina Øien og hun bor sånn ca. midt i Oslo. Med sin samboer, og deres to bestevenner - kaninene Franz og Millie. Dette blir kaninenes første jul, og Kristina synes det er helt naturlig å gi dem julegaver.

- De er jo en del av familien! Vi ønsker vel å gjøre litt ekstra stas på dem når vi samtidig gjør stas på oss selv, og de vi er glad i. Da blir det helt naturlig å ta med de firbeinte også. Dessuten - hva er vel koseligere enn gleden til et kjæledyr som får noe spennende å leke med, eller spise? Kaninene blir i alle fall helt i hundre, sier hun.

Hun forteller at det blir en del hjemmelagde gaver fra henne i år. Til menneskene. Dyr er vanligvis ikke så gode på å skrive ønskelister, men Kristina mener hun har en viss anelse om hva den ville inneholdt. Øverst troner pappesker og flettekurver.

  • Franz og Mille er ikke spesielt opptatt av om årets julegaver er brukte eller nye.

    Franz og Mille er ikke spesielt opptatt av om årets julegaver er brukte eller nye.

De er opptatt av organisering i hjemmet?

- Hehe, nei. Der bidrar de lite. Men særlig papp er veldig gøy å gnage på, og gøy å sitte oppi. De synes papp er en av menneskenes bedre oppfinnelser, virker det som, sier hun.

Det er det jo, for så vidt. Den kan resirkuleres både som presang og som papiravfall, når den er brukt opp. Og apropos gjenbruk er dette tredje året på rad vi spør folk om brukte julegaver. Brukte gaver har nok vært litt «tabu» for noen, men nå ser vi at skepsisen er i ferd med å gå nedover. Fortsatt er fler skeptiske til å gi brukt, enn å få.

I aldergruppen 18 til 49 år, oppgir 49% at de er positive til å få en brukt gjenstand i julegave. Av den samme gruppen oppgir 35% at de kunne tenke seg å gi bort noe brukt til jul. Vi ser også at mange kvier seg for å si at de er skeptiske til brukte gaver – dette kan muligens tyde på en holdningsendring i samfunnet.

Kristina tror ikke kaninene er spesielt skeptiske til brukte julegaver.

- Det tror jeg ikke de hadde hatt noen ting imot! De virker ikke å være så opptatt av forskjellen der. På meg virker de ikke spesielt merkebevisste heller, ler Kristina.

Det er ikke vanskelig å se for seg at det blir god julestemning med disse to rabagastene rockende rundt treet. Og når alt kommer til alt, er nok kaniner som dyr flest – de synes gjerne innpakningen er minst like spennende som selve gaven.