Ps4

Playstation 4 ble til «årets bruktjulegave» 2018

- Et produkt som er veldig i tiden, superpopulært både blant unge og voksne, og som du kan spare mye på å handle brukt, sier Kathrine Opshaug Bakke, produktdirektør på FINN torget.

FINN.no: Siden slutten av november har populære brukte produkter som telt, Sonos-høytalere, skøyter, iPhone 6, skalljakke, ski og klokker kjempet om den gjeve tittelen «Årets bruktjulegave» på Facebook via bruktmarkedsplassen FINN.

Åtte av de mest populære og etterspurte produktene på FINN torget i 2018 ble satt opp mot hverandre i en avstemningskonkurranse på Facebook. Etter flere tusen nordmenn hadde stemt, stod det tilslutt mellom to produkter i finalerunden: Playstation 4 (PS4) og Sonos høytaler.

Det hele endte med overlegen seier til spillkonsollen PS4, som fikk godt over 1000 flere stemmer sammenlignet med finalemotstanderen.

I butikken koster en Playstation 4 fra 3000 kroner og oppover, men på bruktmarkedet kan du gjerne finne spillkonsollen til halve prisen, noe som gjør det til et av de mer populære bruktjulegave-produktene akkurat nå.

LES OGSÅ: Kjærestegaver til dama di til under 1000 kr

- Kan spare mye på brukte julegaver

Produktdirektør på FINN Torget, Kathrine Opshaug Bakke, tror den suverene seieren skyldes at Playstation er noe som appellerer til hele familien.

- Playstation 4 er et produkt som er veldig i tiden - og superpopulært både blant unge og voksne. Det er også en av tingene som stadig havner på søketopplistene til FINN, så det er helt tydelig at det er noe mange ønsker seg og at det er hot akkurat nå.

- I tillegg er det jo et produkt som koster en del i butikk, og som du kan spare mye penger på å kjøpe brukt, sier Opshaug Bakke.

LES OGSÅ: Kjærestegaver til typen din til under 1000 kr

Disse produktene kom høyest i konkurransen «Årets bruktjulegave 2018»:

1. PS4 (Nypris: 2990 kr / FINN-pris: fra 1500 kr)

2. Sonos høyttaler (Nypris: Sonos Play1 stereo: 2390 kr/ FINN-pris 1200 kr)

3. Telt (Eksempel: Bergans Trillemarka 3-persons telt: Nypris 2399 kr/ FINN-pris 1000 kr)

4. iPhone 6 (Nypris: 3290 kr/ FINN-pris: 1300 kr)

5. Ski (eksempel Fischer Twin Skin Pro: Nypris 2500 kr/ FINN-pris 1800 kr)

LES OGSÅ: Julegaver til barna til under 300 kr

Stor interesse for brukte julegaver

Interessen for å motta brukte julegaver er større enn noensinne, viser en undersøkelse Opinion har gjort for FINN Torget*.

Fire av fem nordmenn sier at de er nøytrale eller positive til å motta brukte julegaver. Flertallet av de spurte svarer også at de oppfatter folk som gir brukte julegaver som økonomisk smarte, opptatte av miljøet og flinkere enn andre til å finne personlige julegaver.

- Det er tydelig at nordmenn har blitt mer opptatt av gjenbruk, også til jul, og at stadig flere av oss kanskje er åpne for både å gi og få brukte julegaver.

- Trafikken på FINN torget vokser hvert eneste år, og er et tydelig tegn på at det har blitt mer populært og akseptert å kjøpe og selge brukt. Ikke bare fordi det er bra for lommeboken, noe som kan være spesielt viktig i forbindelse med en ganske dyr julefeiring, men også fordi vi er blitt mer opptatt av å skåne miljøet og ta grønne valg. Og det er kjempebra, sier Opshaug Bakke.

LES OGSÅ: Julegaver til "unge og blakke" til under 100 kroner

  • Produktdirektør for FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke

    TA VARE PÅ DET DU HAR: Produktdirektør for FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke, tror det kan bli et enda bedre bruktmarked om flere tar vare på tingene sine. Det er bra for både lommeboka og miljøet. Dessuten er det mange studenter som også sper på inntekten ved å bruke FINN til å selge ting de ikke trenger. Foto: Caroline Roka/FINN

POPULÆRT MED BRUKTE GAVER TIL JUL: Ifølge Kathrine Opshaug Bakke, som er produktdirektør på FINN torget, er det blitt mer populært med brukte julegaver, og Playstation 4 er blant produktene man ser er spesielt ettertraktet. Foto: Caroline Roka/FINN.

- Lær barna om verdien av gjenbruk

Leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise, mener julen kan være en positiv anledning til å lære barna om verdien av gjenbruk:

- Vi nordmenn har et enormt forbruk. Hvis alle hadde levd som oss, hadde vi trengt nesten tre jordkloder. Å unngå å kjøpe mye nytt er en av de enkleste måtene å kutte egne utslipp på, og det er det lurt å snakke med barna om.

- Fortell barna at det å gi bort brukte gaver ikke handler om at man er mindre glad i personen man gir gaven til, bare fordi den er brukt. Og det samme gjelder motsatt vei: forklar barna at de ikke er mindre verdsatt hvis de får gaver som er brukte. Kanskje dere kan gjøre det til en fin ting sammen? Gå gjennom de gamle lekene og se om det er noe som kan gis videre, oppfordrer hun.

LES OGSÅ: Julegaver til mamma til under 500 kr

Om konkurransen:

«Årets bruktjulegave» blir arrangert av FINN og stemmes frem på Facebook. Åtte kandidater ble valgt ut blant de mest populære søkene på FINN torget i 2018. To og to ble satt opp mot hverandre, som Facebook-brukerne kunne stemme over. Til slutt stod man igjen med en finale, hvor vinneren ble kåret.

For å bli valgt som kandidat til “Årets bruktjulegave” må produktet:

  • ha vekket stor interesse på markedsplassen i løpet av inneværende år
  • være i tiden
  • ha vesentlig annenhåndsverdi og være etterspurt på markedsplassen
  • være like bra brukt
  • ha gjenkjøpsverdi innenfor rimelig julegavebudsjett

(*Finn Torgets bruktjulegave-undersøkelse er gjennomført av Opinion blant et representativt utvalg på 1000 personer)

LES OGSÅ: Julegaver til pappa til under 500 kr

Se flere på FINN.no