Slik får du barnas skoleutstyr - til halv pris!

Slik får du barnas skoleutstyr - til halv pris!

Mange barn vokser så fort at det som legges ut av skoleutstyr på FINN knapt er brukt, sier økonomiekspert.

Publisert 29. oktober 2019 kl. 16.37

Tusenvis av norske barn gleder seg hver høst til å starte på et nytt skoleår. Men hurtig voksende elever trenger ofte nye klær og mye nytt skoleutstyr før første skoledag. Da kan det være store penger å spare ved å sjekke ut bruktannonsene.

Flere er opptatt av gjenbruk

Du trenger ikke lete lenge for å finne gode eksempler på at man kan spare penger i forhold til å kjøpe nytt skoleutstyr eller barneklær. Et kjapt søk viser at du fort kan spare over 1500 kroner på utstyr til dine unge håpefulle:

LES OGSÅ: Halloween: Gjør et kupp på kostymer - eller lag dem selv!

McKinley fritidssko i størrelse 33 selges for eksempel for 150 kroner – under halvparten av nypris.

Kjøp skolesekk i riktig størrelse

Skolesekk er en av tingene som man kan spare mye penger på å kjøpe brukt. Husk imidlertid å sjekke at en skolesekk er tilpasset barnets høyde. Barna har skolesekken med seg overalt, så den bør også være laget i slitesterkt materiale og ha nok plass til skolebøker og annet utstyr.

LES OGSÅ: Slik gjør du teltturen til en suksess

Lærer ved Øren skole i Drammen, Vilde Bråthen, sier man må være forberedt på å bytte ut skolesekken opptil tre ganger i løpet av grunnskolen.

Husk «vokseplass» i skoene

- Når det gjelder barnesko, så bør man ha et par vanlige sko, et par sko til bruk under innendørs gymnastikk, gummistøvler og et par gode vintersko. Her er det sikkert mulig å finne mye bra brukt, siden barn vokser veldig fort, sier Vilde Bråthen.

Velg slitesterkt regntøy

Gjør kupp på pennal og matbokser

Vilde Bråthen anbefaler også foreldre å skaffe en gympose til klær, pennal (gjerne med noen farger), drikkeflaske og matboks til barna sine før skolestart.

Her er muligheten til å gjøre et kupp på bruktmarkedet stor.

LES OGSÅ: Pynt opp barnesykkelen!

Drikkeflasker, matbokser og pennal er eksempler på noen av de mange hundre skolegjenstandene som for tiden ligger til salgs på FINN.

Flere av dem er ifølge annonsene helt nye, og selges ofte til mindre enn halvparten av butikkprisen.

LES OGSÅ: Slik bytter du sykkelslange på 1-2-3

Mange barn får slike ting i gave i forbindelse med skolestart, og da kan det fort skje at man plutselig har dobbelt opp av det samme pennalet for eksempel. Det er en av grunnene til at mange av skolesakene som blir lagt ut for salg aldri har vært brukt. Er man observant, kan man fort gjøre et kupp i forhold til å kjøpe i butikken, sier Kristine Eia Kirkholm i FINN

Fem nyttige tips til en god brukthandel:

  1. Bruk tid. Ikke kjøp det første og beste du ser. Ta deg tid til å saumfare alternativene, og få et inntrykk av etterspørselen. Det er vanlig at selgere senker prisen dersom responsen er lav, så det kan lønne seg å ha litt is i magen.
  2. Søk smart. Det kan være lurt å være kreativ i søkene. Prøv for eksempel søkeord som “feilkjøp” eller “bomkjøp”, som mange bruker i annonseteksten. Det kan ofte resultere i nye eller lite brukte produkter til god pris.
  3. Vurder skadede produkter. Mange selger unna produkter som har fått en liten skramme eller skade. Men i mange tilfeller kan dette være veldig enkelt å fikse, og egentlig ikke ha noen betydning for bruksverdien. Ta en vurdering på om du kan fikse skaden selv.
  4. Bruk sunn fornuft. Vær på vakt hvis du kommer over et tilbud som ser ut til å være for godt til å være sant. De fleste selgere har gjort en jobb med å prise produktet sitt noenlunde riktig. Annonserte priser som avviker stort fra dette kan være et signal om at noe ikke stemmer.
  5. Unngå forskuddsbetaling. Du bør møte selger ansikt til ansikt, og sjekke produktet før kjøpet gjennomføres. Kjøp av produkter usett, og forskuddsbetaling basert på dialog på mail, øker sjansen for å bli lurt.

Skolesekk

Se flere på FINN.no