Getty Images 169233916

– Enorm pågang og giverglede på Hjelp til jul hos FINN

Det norske folks giverglede er eksepsjonell på FINN torget i år. 2021 ser ut til å bli et nytt rekordår for antall annonser i kategorien “Hjelp til jul, som nå har blitt en tradisjon for FINN.

Hos FINN ser vi en enorm giverglede og stort engasjement i forbindelse med årets julefeiring. At det er så mange mennesker der ute som ønsker å hjelpe hverandre i førjulstiden er helt fantastisk, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og leder for FINN torget.

 • MANGE TILBYR HJELP: Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og leder for FINN torget, kan fortelle at rekordmange nordmenn tilbyr seg å hjelpe andre i forbindelse med jula i år via FINN torgets Hjelp til jul-kategori (Foto: Caroline Roka/FINN).

  MANGE TILBYR HJELP: Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og leder for FINN torget, kan fortelle at rekordmange nordmenn tilbyr seg å hjelpe andre i forbindelse med jula i år via FINN torgets Hjelp til jul-kategori (Foto: Caroline Roka/FINN).

Økning i nordmenn som trengte hjelp

FINN åpnet opp for kategorien "Hjelp til jul"på Torget i 2016, blant annet fordi man så en økning i annonser fra familier som hadde det vanskelig økonomisk og trengte litt hjelp i forbindelse med jul.

I 2019 utvidet man også tilbudet til to ulike kategorier - “be om hjelp til jul” og “tilby hjelp til jul”, slik at det skulle bli enklere for folk å komme i kontakt med og hjelpe hverandre.

Kategoriene er tilgjengelige på Torget fra 1. november, og det er først da det blir mulig å publisere annonser.

– Flere organisasjoner, som for eksempel Fattighuset og Frelsesarmeen, har en lengre tradisjon for å tilby ekstra hjelp i julen. Med vår plattform for kjøp og salg har vi sett at vi også kan hjelpe enda flere til å få en god jul, sier Opshaug Bakke:

– Hvert år ser vi en stor økning i interesse, og i fjor var et rekordår. Likevel ser det ut til at annonsetallene for 2021 kan bli enda høyere. Bare de første ukene i november, har vi sett en dobling i antall annonser der folk spør om hjelp og en tripling i antall annonser der folk tilbyr hjelp sett mot samme periode fjor. En av årsakene kan selvfølgelig være at dette tilbudet har blitt mer kjent og at det har blitt mer akseptert å bruke, i tillegg er det nok dessverre en del som har fått det vanskeligere økonomisk etter koronapandemien.

 • MANGE ANNONSER: Det har blitt publisert rekordmange annonser hvor nordmenn enten ber om hjelp eller tilbyr hjelp til jul på FINN torget de første ukene i november (Foto: Getty Images).

  MANGE ANNONSER: Det har blitt publisert rekordmange annonser hvor nordmenn enten ber om hjelp eller tilbyr hjelp til jul på FINN torget de første ukene i november (Foto: Getty Images).

Mange vil hjelpe

Mange av “be om hjelp til jul”- annonsene forteller sterke historier, og det er alt fra aleneforeldre til besteforeldre og enslige som spør om litt ekstra hjelp før høytiden.

Først og fremst bes det om gaver til barna, som for eksempel leker, klær og skiutstyr, men også bidrag til julepynt, julemat og annet julegodt.

Minst like rørende er det å se alle de fine annonsene fra folk som ønsker å hjelpe og bidra til at andre skal få den jula de ønsker og fortjener. Og den store forskjellen de siste årene (2020 og hittil i 2021), er nettopp den ekstreme økningen i annonser der folk tilbyr hjelp til jul.

 • Getty Images 1292712816

– Det er veldig fint å se at det er enda flere som tilbyr seg å hjelpe noen til jul i år. Det tilbys alt fra julegaver, til handling av matvarer og noen å snakke med. Særlig etter koronapandemien er det nok flere som nå er klar over at det er en god del mennesker som sliter - også her i Norge, sier Opshaug Bakke:

– Det at mange av oss ser at vi har så mye når andre ikke klarer å få endene til å møtes, tror jeg har vært med på å øke ønsket om å gi noen andre en god julefeiring.

Her er tallene:

2021 (01.11-17.11)20202019
Ønsker hjelp:5341333681
Tilbyr hjelp:3481670190

Mer info om “Hjelp til jul”-kategoriene på FINN torget:

 • Kategorien “Hjelp til jul” er åpen på Torget fra 1. november og ut året.

 • Det er to ulike underkategorier hvor man kan legge ut annonser - “be om hjelp til jul” og “tilby hjelp til jul”.

 • Det er ikke lov å be om pengegaver (dette står også tydelig når man legger inn en annonse).

 • Hjelp til jul-kategoriene er en tillitsbasert ordning, men annonsøren må være BankID-verifisert for å kunne legge ut en annonse.

 • Det er ingen grense for hvor lenge annonsen kan ligge ute, men dersom en annonse har fått veldig god respons og annonsør har fått mye hjelp, vil FINN kunne stanse annonsen slik at andre får den samme muligheten. I disse tilfellene vil det ikke være lov for annonsør å legge ut flere annonser innenfor kategorien i inneværende år.

 • Det er kun tillatt å legge ut én annonse per bruker per underkategori (altså én annonse i “be om hjelp” og én annonse i “tilbyr hjelp”),

 • Det er ikke lov å bruke noen andres bilde i annonsen uten lov