Bildegalleri
Melkekefir-korn
Til salgs
Frakt fra 39 kr + Trygg betaling 39 kr
Trygg handel med Fiks ferdig
Varen sendes til deg, og du har 24 timer til å inspisere den før pengene overføres til selgeren.
Beskrivelse av varen
Du får 1 porsjon aktive melkekefirkorn. Med disse kornene kan du selv fremstille din egen melkekefir. Når du selv fremstiller kefir får du helt opp til 60 forskjellige probiotiske bakterier. Til sammenligning får du bare 2-3 forskjellige bakterier i meieriernes Kefir og Biola.
Hell alt innholdet i din porsjon kefirkorn i 1 liter melk. Bruk alt innholdet i posen, ikke plukk ut kornene, men hell hele innholdet fra posen rett i melka. Gjerne H-melk eller lettmelk. Røros sin melk er av høy kvalitet og samtidig er den lav-pasteurisert, hvilket gir et mer levende slutt-produkt.
1. Jeg har kefirkorn rett i melkekartongen, bretter den helt åpen, og setter en klype i kanten på toppen for å lukke den passelig til. Etter hvert som melkekefirkornene vokser, får du flere kefirkorn, og da kan du bruke større melkekartonger på 1,75l hvis du ønsker.
2. Hvis du bruker et glass, for eksempel norgesglass, setter du på et lokk uten strikk. Det er viktig å ikke skru lokket helt på, slik at trykket som dannes kan slippe ut. Eller du kan ha et klede over glasset, slik at støv og insekter ikke kommer til.
3. Så lar du melken med kefirkorn stå i romtemperatur - gjerne mørkt, i 2-3 dager etter hvor syrlig du ønsker at kefiren skal være. Ofte er 2 dager tilstrekkelig, avhengig av hvor varmt det er i rommet, men jeg lar de stå i 3 dager i et skap.
4. Når kefiren er ferdig, heller du kefiren gjennom en sil og rører forsiktig med en slikkepott helt til det kun er kefirkorn som er igjen i silen. Kefirkornene du siler fra, legger du oppi neste porsjon med melk for å lage mer hjemmelaget kefir.
5. Kefiren som er ferdig silt, har du på en flaske og setter i kjøleskapet. Bruk gjerne glassflasker med tett lokk. Når den står i kjøleskapet blir den gjerne litt tykkere. Hvis kefiren deler seg i kjøleskapet, og mysen flyter opp øverst, snur du flasken og blander innholdet.
6. Etter hvert som kefirkornene øker i antall, tar du bort de du ikke trenger for å lage ny kefir, og oppbevarer de ekstra kefirkornene i melk i et tett glass og i kjøleskapet. Eller dersom du ikke skal lage mer kefir med det samme, kan du ha kefirkornene i det samme «hotellet» med melk i et tett glass i kjøleskapet. Der kan de oppbevares i ukesvis, men sjekk konsistensen på melken, slipp ut gass som dannes, og skift melken underveis hvis det skal stå lengre.
Hvorfor drikke kefir?
Mikroorganismene i kefir "flytter inn" i tarmen din og hjelper til med å kontrollere veksten av skadelige bakterier i kroppen. De hjelper til med fordøyelsen og sørger for en sunn tarm. Enkelte undersøkelser viser også at daglig inntak av kefir styrker immunforsvaret og hemmer blant annet kreftceller i å vokse. Kefir inneholder enzymet laktase, enzymet som bryter ned laktose (som er det dominerende sukkeret i melk). Har du laktoseintoleranse skal du kunne drikke kefir hvis den får syrne lenge nok.
God frokost:
Bær, litt ceylonkanel, gresskarfrø, chiafrø, valnøtter, honning, mye melkekefir, cottage cheese, og gjerne litt Granola og en banan på toppen. Da er du mett lenge!
Tips!
- Husk å hente pakken med en gang den kommer, og ha alt fra posen i melk, da dette er ferskvare.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 4.12.2025 kl. 19:59 ・ FINN-kode: 440430281


