
Bildegalleri
Div. Hellstrøm, Barmen, Viestad, Stiansen, Brimi, Espelid
Til salgs
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Eyvind Hellstrøm; Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller. Utg. 2006. 191 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-
Omtale: Enkel, tiltrekkende kokebok om norsk tradisjonsmat som lutefisk og pinnekjøtt, som millioner av nordmenn lager og spiser høst og vinterstid. Tiltrekkende og emosjonelt tilfredsstillende.
Eyvind Hellstrøm, Anita Rennan; Hellstrøms hemmeligheter. Mat med kjærlighet. Utg. 2020. 254 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 150,-
Omtale: Eyvind Hellstrøm opplever stor suksess med sine Instagram-videoer på «hellstroms_verden» og svarer på spørsmål om hvordan han gjør det ene og det andre. Men først og fremst gir disse videoene folk inspirasjon til å gjøre som ham. I Hellstrøms hemmeligheter får vi alle de fantastiske oppskriftene han har for et godt liv, og alle de finessene og hemmelighetene som Hellstrøm har på lur blir oss til del. Det handler om kjærlighet til mat og kjærlighet til de rundt deg. Det er det enkle og det nære i fokus, og det er rene og gode råvarer, og ikke minst et utall tips som Hellstrøm har i ermet for å oppnå det beste resultatet. Å invitere til bords, enten det er til hverdag eller fest, er å ta ansvar for sine gjesters velbefinnende. Kunsten å kunne koke sammen god mat er å gi kjærlighet til sine nærmeste.
Eyvind Hellstrøm, Stian Broch; Bare mat - fra mitt kjøkken. Utg. 2013. 232 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: «Det som gleder meg mest når jeg setter meg til bords, er at jeg har lyktes og at det smaker bra», sier Eyvind Hellstrøm. «Bordet blir rammeverket for en sanselig opplevelse som jeg ikke på noen måte vil være foruten. Av og til går det rett til hjertet. Det er som en kjæreste som jeg aldri vil gi opp.» Her presenterer Hellstrøm både klassiske oppskrifter og nye smaker, mat han liker å servere hjemme hos seg selv. Boka inneholder 130 smakfulle oppskrifter på Lammecarré, Kjøttkaker, Lapskaus, Fiskesuppe, Tomatsuppe, Fish & chips, Klippfiskbrandade med sjøkreps, Andebryst med fersken, Club Sandwich, Hamburger, Makroner, Belgiske vafler, Sjokoladekake med vaniljeis og mye mer.
Ingrid Espelid Hovig m. fl.; Helt enkelt. En basiskokebok. Utg. 2008. 223 sider. Illustrert. Litt rift i omslaget, ellers meget pent eks. Kr 100,-
Omtale: I Helt enkelt finner du først og fremst oppskrifter på god hverdagsmat. Boken er full av tips og ideer til hvordan du kan bytte ut ingredienser og variere rettene, og har også forslag til hva man alltid bør ha i kjøleskapet. Teknikkene du bør kunne, vises med instruktive trinn for trinn-bilder. Her finnes en rekke lekre råvarer, og du lærer hvordan du kan bruke dem.
- Ingrid Espelid Hovig; Ingrids matminner. Utg. 2007. 223 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: En lekker og brukervennlig kokebok En biografisk kokebok fra vår alles kjære Ingrid Espelid Hovig. I denne nye kokeboken tar hun oss med på en kulinarisk reise gjennom barndom, oppvekst og tiden i NRK. Vi får møte kjente gjester fra programmene hennes og kan prøve yndlingsoppskriftene deres på vårt eget kjøkken. Her får vi også innblikk i hvordan det var å vokse opp i et hjem der hjemmelaget mat var et meget viktig element både til hverdag og fest.
-Ingrid Espelid Hovig; Ingrids utvalgte. God mat, gode kaker, godt brød. Utg. 1997. 240 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-.
- Ingrid Espelid Hovig; Ingrid og kokkene. Utg. 2000. 323 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
I denne boken forteller forfatteren om sine kokkesønner, tolv i tallet. De er Norges beste kokker. Alle er, eller har vært, på Det norske kokkelandslaget, og de fleste har vært gjester hos Ingrid i Fjernsynskjøkkenet. På besøk hos sine sønner i deres respektive restaurantkjøkkener har Ingrid fått oppskrifter og menyer som lett kan brukes når vi inviterer til gjestebud hjemme. Kokkenes livretter fra gamle dager er også med. Her avsløres hemmeligheten med kjøttkaker, komle med og uten dott, fårikål og lammefrikassé, slik mor lager det. Med oppskriftsregister. (Lars Barmen, Bent Stiansen, Hans Robert Brun, Harald Osa, Morten Schakenda, Jørn Lie, Lars Erik Underthun, Odd Ivar Solvold, Trond Moi, Arne Brimi, Eyvind Hellstrøm og Terje Ness)
- Arne Brimi ; Tid til overs. Matfilosofi fra Vianvang. Utg. 2000. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Vianvang er Arne Brimis serveringssted i Jotunheimen. Her blir kontinentale impulsar blanda med norsk tradisjon, og resultatet er mykje god mat og tid til å nyte samlinga ved bordet. I denne boka skriver Brimi om ting som er viktig for han: fridomen i fjellet, mattradisjonar i inn- og utland, om mennesker han har møtt og om jakta på dei gode råvarene og det perfekte måltidet. Innimellom serverer han oppskrifter med kjøt, fisk, kaker, brød, salat og dessertar. Med oppskriftregister.
Bjarne Rimi; Bak stabbursfjos og utedas. På bærtur med Loms nest største son. Utg. 1998. 117 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 100,-
Omtale: I denne boka leker Arne Brimis kulinariske halvbror med alternative råvarer som Plumbo, maursyre, flaggermus og kråke. Her finnes oppskrifter og forklaringer, krydder og vin, jaktredskap og tilberedningsmåter utenom det vanlige.
Ingrid Hov Lunde m. fl.; En smak av Røisheim. Utg. 2004. 141 sider. Illustrert. Brett i hjørne på noen få sider, ellers meget pent eks. m/omslag. Kr 70,- NB: Med hilsen fra forfatteren på tittelblad.
Omtale: Kokeboken presenterer vertinnen/kjøkkensjefens 21 tre-retters menyer, supplert av ektemannen Haavard Lundes vinforslag. Røisheim har sin egen vin, med egen etikett, importert fra Italia, og en tur til Italia for å smake og handle inn vin er viet et eget kapittel. Boka har også et kapittel om historien til Røisheim som ligger i Bøverdalen ved Jotunheimen. På 1800-talet var gården en skysstasjon, i dag et hotell med tradisjonsrike bygninger og et kjøkken av ypperste klasse.
- Arne Brimi; Brimis Beste. Dei beste oppskriftene. Den beste smaken. Den norske opplevinga. Utg. 2010. 259 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120.
Omtale: Boka inneheld om lag 200 av Arne Brimis aller beste oppskrifter. Her finn du rettar som har utvikla seg gjennom meir enn tjue år, og som utgjer plattforma i Brimis filosofi, naturens kjøken. Brimi har alltid vore oppteken av å leite etter den rette smaken, smaken av det opphavlege, av norsk natur, luft og vatn. Råvarene har stort sett vore dei same, men framgangsmåten har endra seg over tid og står i dag fram som betre og enklare. Har register.
Arne Brimi og Ardis Kaspersen; Norsk mat og kultur. En reise i landet vårt. Utg. 2006. 352 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
Omtale: Boken er et omfattende verk som tar for seg lokale norske mattradisjoner og oppskrifter fra hele vårt langstrakte land. Boken er illustrert med fantastiske bilder. En nytelse, selv før maten er servert! Forfatterne Arne Brimi og Ardis Kaspersen har samarbeidet med 6 av Norges aller beste kokker, bl.a. verdensmester Charles Tjessem og tv-kokk Lars Lian og resultatet er mer enn 1100 smakfulle retter fordelt på 352 sider.
Arne Brimi; Den opprinnelege smaken. Utg. 2003. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: I denne kokeboka tar Arne Brimi oss med tilbake til livet i Vågå-traktene på 1960- og 1970-talet, og ser tilbake på det som har forma han som kokk. Vi blir med tilbake til mors kjøkken, til husstellæraren på skolen og alle matopplevingane frå barndomen. I boka er det oppskrifter på bestemors grava laks, mors brune saus, kraftig seterkost og klassisk kaldtbord saman med 100 andre oppskrifter som er solid forankra i tradisjonell norsk kost. Brimis bodskap er at tradisjonskost er spanande og velsmakande mat for vår tid.
-Andreas Viestad; Norsk mat med Andreas Viestad. Utg. 2010. 247 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Her finner du mer enn 100 oppskrifter på de viktigste rettene for hverdag og fest: Kokt laks med agurksalat og pepperrotrømme, men også bakt laks med ingefær og soyasaus. Den klassiske fårikålen står side om side med honningglasert lammelår. Du får oppskrift på den beste bacalaoen, rypebryst, finnbiff og reinsdyrcarpaccio, hjemmelaget krokanis og akevittsorbet. Trå til med lapskaus, seibiff med løk, medisterkaker, ertesuppe og rødspette med remulade til hverdagsmiddagen.
-Andreas Viestad; Ekte mat. Utg. 2016. 512 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-
Omtale: Med denne boken kan du lage ekte mat. Er det ikke det vi alle egentlig vil ha? Mer enn 250 oppskrifter. Presentasjon av mer enn 25 forskjellige grønnsaker og 20 forskjellige fisk og skalldyr. Maten skal ha en historie, et opphav, og har vi vært med på å gjøre noe ekstra for måltidet vi spiser, som å dyrke noe i hagen, i balkongkassen eller sanke noe av det som finnes i naturen rundt oss, har vi skapt ekstra stor glede over måltidet.
Andreas Viestad; Julemat. Utg. 2014. 159 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-
Omtale: Velkommen til en bok full av ribbe, pinnekjøtt, gløgg, lussekatter, hjemmelagd sild og gravlaks, delfiakake, marsipan, kakao, grøt, appelsiner, lutefisk, juletorsk, hummer og nyttårskalkun. Det er mye. Men det er godt. Og det er aller best når man har lagd det selv – enten på tradisjonelt vis eller med en moderne vri. En julebok for alle generasjoner, med nøye forklaringer og lure løsninger fra Norges mest prisbelønte og velformulerte matformidler.
-Andreas Viestad; Smak av krydder. Oppskrifter og historier fra Det indiske hav. Utg. 2007. 296 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-
Omtale: Dette er en kombinert kokebok og reisebeskrivelse fra elleve land langs Det indiske hav. Den forteller historien om hvordan krydderne har påvirket vår felles historie og undersøker hvordan smakene har forandret seg. Boken inneholder 17 reiseskildringer, 90 oppskrifter og oversikt over de viktigste krydderne. Med register.
-Andreas Viestad; Mine beste sider. Utg. 2006. 348 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Boka inneholder forfatterens artikler og oppskrifter som har vært publisert i Dagbladets lørdagsmagasin. Gjennom anekdoter og matoppskrifter tar matskribenten opp temaer som akevitt, and, brød, fersken, iskrem, pizza, sushi, tunfisk og wok. Har register.
-Andreas Viestad; Det beste jeg vet. Utg. 2001. 175 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Forfatteren byr på mer enn 100 oppskrifter på småretter, salater, suppe, grønnsaker, pasta, pizza, kjøtt- og fiskeretter, fugl, brød, kaker og desserter. Har register.
Andreas Viestad; Hvordan koke vann. Alt du bør kunne om mat, men ikke våget spørre om. Utg. 2005. 267 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-
Omtale: "Å lage mat er noe av det morsomste jeg vet. Men det er også noe av det skumleste. Derfor ønsker jeg å forstå hva som skjer – matlagingens mysterier, om du vil. Hva er en perfekt biff, og hvordan kan jeg lage den? Hvordan kan jeg lage en saus uten å være bekymret for at den skal skille seg? Hvordan kan jeg hakke en løk uten å begynne å grine?" "Hvordan koke vann er mitt forsøk på å gjøre matlagingen mindre uforutsigbar og morsommere på samme tid. Du kan kalle det et slags skolekjøkken for voksne, hvis det er mulig å tenke seg et skolekjøkken der maten er god. For det er tross alt det viktigste."
-Andreas Viestad m. fl.; På grillen. Rause smaker fra St. Lars. Utg. 2012. 191 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Boka gir en innføring i grillteknikker og inneholder oppskrifter på grillmat og tilbehør, samt tips om drikke. Den har oppskrifter på snacks og forretter, kjøttretter, retter med fisk og skalldyr, desserter, tilbehør og cocktails. Har register.
-Andreas Viestad; Eksotisk. Dufter og smaker fra andre land. Utg. 2012. 224 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-.
Omtale: Andreas Viestads beste og mest populære oppskrifter på eksotisk mat. Forsøk deg på dufter og smaker fra andre land. 100 kryddersterke oppskrifter som Andreas Viestad har samlet og bearbeidet slik at de eksotiske smakene kan gjenskapes av deg på ditt eget kjøkken.
- Lars Barmen; Norsk mat. Utg. 2002. 158 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Boka har oppskrifter på tradisjonell norsk mat, både fisk, kjøtt, grønnsaker, desserter, kaker, sylting og hermetisering. Her er tradisjonsrike norske retter til både hverdags og fest, bl.a. fiskegrateng, fiskesuppe, kjøttkaker, kalvefrikassé, kålrulletter, agurksalat, ertestuing, eplekake, riskrem og forskjellige sorter syltetøy. Har register.
- Lars Barmen; Norsk sjømat. Fisk, skjell, skalldyr. Utg. 2001. 175 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Boka inneholder oppskrifter på norsk fisk og sjømat, og Barmen gir i tillegg råd og tips om hvordan råvaren bør behandles før den kan nytes, filetering av de ulike fisketypene, gode fiskesesonger og fiskenes næringsinnhold. Har register.
- Lars Barmen; Norsk mat med ny vri. Utg. 2000. 140 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Tradisjonelle norske retter og gode norske råvarer blir laget og brukt på en annerledes måte. Her får du en rekke oppskrifter på hvordan man kan lage nye og spennende retter av både de norske tradisjonelle rettene og de gode norske råvarene. Fra sine mange opphold i utlandet kombinerer Lars Barmen erfaringene sine med våre norske tradisjoner og råvarer. Hva med fenalår med selleriremulade eller kanskje ertesuppe med timianskum?
- Holger Koefoed og Lars Barmen; Lystens kokebok. Mat, kjærlighet og kjærlighet til mat. Utg. 1998. 158 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
Omtale: Boken byr på et møte med tre forskjellige kulturers holdninger og tradisjoner knyttet til forbindelsen mat og kjærlighet: Norden, Frankrike og Østen. Har stikkordregister.
Stian Jacobsen og Trygve Indrelid; Maten og kjærligheten. Utg. 2004. 159 sider. Ilustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Eyvind Hellstrøm, Lene Maria Renngård, Terje Ness og Trine Nilsen presenterer tre- og fireretters menyer med tilhørende vintips, som kan bidra til en romantisk kveld. Med oppskriftregister.
- BENT STIANSEN: Stiansen til hverdags. Utg. på Dinamo forlag i 2004. 287 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,- NB: Signert. "Mathilsen fra ..."
Omtale: Kokeboken inneholder et utvalg av forfatterens hverdagsretter. Her finner leseren også tips til valg av råvarer, utstyr og innredning. Med oppskriftsregister.
- Anette Stiansen og Bent Stiansen; Stiansen inviterer til fest. Utg. 2008. 341 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,- NB: Signert. "Mathilsen fra ..."
Omtale: Boken inneholder 150 oppskrifter og 20 festmenyer som dekker alt fra årets høytider og anledninger til temafester, piknik og vennemiddager. Den gir en innføring i alle forberedelser til en vellykket fest, fra organisering av kjøkkenet til valg av vin og pynting av bord. Har oppskriftsregister.
- Bent Stiansen; Alene hjemme - kokebok for små husholdninger. Utg. 2012. 345 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,-
Omtale: De fleste kokebøker har oppskrifter for fire personer. Stiansen har derfor laget en kokebok med oppskrifter for én og to personer. Her får du 160 nylagde hverdagsretter som er enkle, gode, raske og næringsrike. I tillegg får du: Tips og råd om kjøkkenutstyr og viktige basisråvarer Basisteknikker for matlaging og råd om organisering av kjøkkenet Bents ti matvettregler Nærmere 100 illustrerte steg-for-steg-beskrivelser Oppskriftsregister og råvareregister Egen webside med filmer, handlelister m.m.
- Bent Stiansen m fl: Stiansens kulinariske koffert. Utg. 2002. Stort format. 303 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,-
Omtale: Bent og Annette Stiansen har besøkt Italia, Vietnam, Lyon, Thailand, Provence og Danmark . og byr på fantastiske matbilder, små anekdoter, trivelige steder å spise og bo, samt oppskrifter fra stedene. Rettene er komponert slik at du ikke trenger å være verdensmester i kokkekunst, selv om Bent er nettopp det!
- Bent Stiansen; Stiansen i boks. Utg. 2012. Heftet. 94+96+95+79 sider. Meget pene eksemplarer (som nye). Kr 120,-
Omtale: Boksen inneholder fire kokebøker med oppskrifter på småretter, kjøtt-, fisk- og skalldyrretter og desserter.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 3.12.2025 kl. 12:41 ・ FINN-kode: 440091529


