Bildegalleri
S. L. Langhoffs Eftf. - flaskegjemme formet som bøker
Til salgs
125 kr
Beskrivelse av varen
Liten boks med 3 (tomme) flasker. Esken er formet som bøker og kan plasseres i bokhyllen. Titlene brukt på esken er "In vino veritas", "Wein, Weib und Gesang" og "Scotland my Scotland."
Flaskene har inneholdt solbærrom, spansk brandy og creme cacao ala vanille.
Solgt av S. L. Langhoffs efterfølger i København. Antagelig fra 1950-1960-tallet.
Selges for 125,- kroner
Porto: 69,- kroner (Postnord)
------------------------------------------------------
S. L. LANGHOFF´s EFTERFØLGER
Grossererfirma, Vinhandel, er grundlagt 13. Marts 1860 af Simon Larsen Langhoff (f. 1829, d.1891) efter hvis Død Forretningen gik over til Søstersønnen, Peter Sophus Johannes Rasmussen (f.1861), der driver den under ovennævnte Firmanavn.
I 1898 købte Firmaet Petersen & Reehoffs Forretning, der grundlagdes 1843.
Adresse: Niels Juelsgade 7, København
Kilde: Krak: "Danmarks ældste forretninger" (1910)
- - - - - - - -
Brandy er et fatlagret druebrennevin. Det produseres betydelige mengder av spansk, portugisisk, italiensk, fransk og sørafrikansk brandy, og de fleste øvrige vinlandene har også en viss produksjon.
I England er brandy vanlig betegnelse på konjakk. Det er kun druebrennevin som er produsert innenfor cognacdistriktet som ligger i departementene Charente og Charente-Maritime i Frankrike, som kan kalles konjakk. Alt annet druebrennevin produsert på samme måte som konjakk, selges som brandy.
- - - - - - - --
Rom er et brennevin som for det meste fremstilles ved destillasjon av gjæret sukkerrørmelasse og andre biprodukter fra produksjon av rørsukker. Alkoholstyrken er på 35–45 volumprosent.
En benytter både tradisjonell pot-still og kolonneapparater til destillasjonen. Hvit rom destilleres hovedsakelig i kolonneapparater og kan selges ulagret. Klassisk, brun rom destilleres alltid i pot-still og lagres på eikefat fra seks til tolv måneder og fra 15 til 20 år for de eldste variantene.
Klassisk rom kan deles opp i rike, kraftige typer med et høyt innhold av følgestoffer som stammer fra råvarene (jamaicarom) og typer i mellomklassen, for eksempel rom fra Martinique. Lette typer, til dels med så lavt innhold av følgestoffer at produktene minner om rent, ukrydret brennevin (især rom fra Puerto Rico og Cuba), har oppnådd stor etterspørsel, for eksempel Bacardi. De lette, lyse variantene benyttes ofte til drinkmiksing.
Viktige produksjonssteder er Jamaica, Cuba, Puerto Rico, Bahamas, Martinique, Filippinene og Madagaskar. Det produseres også rom i India og Australia.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 4.9.2025 kl. 16:29 ・ FINN-kode: 425300025
