Bildegalleri
The Culinary Chronicle - Sjeldent komplett serie av kokebøker
Til salgs
15 000 kr
Beskrivelse av varen
Tilstand: Pent brukt - I god stand
Unik mulighet for samlere og matinteresserte! Jeg selger den komplett serie kokebøker «The Culinary Chronicle» som sjelden dukker opp for salg i sin helhet.
Denne fantastiske serien fra det sveitsiske forlaget Opt Art, med tekst både på engelsk og tysk, fokuserer på ulike regioner og presenterer restauranter og kokker gjennom gjengivelser av deres menyer og oppskrifter, ledsaget av bemerkelsesverdig levende fotografier i stort format av ferdig anrettede retter. Serien startet i 1997 og ble utgitt årlig frem til den anerkjente fotografen Bruno Hausch, som ledet prosjektet, omkom i en klatreulykke.
Opt Art er et sveitsisk forlag grunnlagt i 1993 av fotograf Bruno Hausch og Christine Messer Hausch, med mål om å utgi høykvalitets tidsskrifter og limiterte bøker som fremhever kunsten i kokkekunsten.
Alle bøker kommer med originale slipcases, noen av disse har tegn til slitasje. Se på bilde for generell tilstand. Må hentes.
Bok 1: The Best of Hong Kong, Marokko og London (1997)
Inneholder profiler av tre restauranter som en gang lå i Regent Hotel (nå InterContinental) i Hong Kong: Restaurant Yu, Restaurant Plume og Restaurant Lai Ching Heen; i tillegg Thai Woo, Hunan Garden, Golden Island Bird’s Nest Chiu Chau, Forum og Gaddi’s i Hong Kong.
I Marokko: La Gazelle d’Or, Le Tivoli, Villa Maroc og La Mamounia.
I London: The Dorchester, Restaurant Aubergine og Pied-à-Terre.
Bok 2: Italia og California (1998)
Fra Italia: Luisa Valazza (Al Sorriso), Massimo Ferrari (Al Bersagliere), Nadia Santini (Dal Pescatore), Gualtiero Marchesi (Restaurant Marchesi) og Alfonso Iaccarino (Don Alfonso 1890).
Fra California: Thomas Keller (The French Laundry), Hubert Keller (Fleur de Lys), Traci Des Jardins (Jardinière), Mark Peel (Campanile), Ludovic Lefebvre (L’Orangerie), Max Elfman (Dobson’s) og Martin Woesle (Mille Fleurs).
Bok 3: New York og Paris (1999)
Fra New York: David Waltuck (Chanterelle), Bernhard Muller (Lutèce), Christian Delouvrier (Lespinasse), Charlie Palmer (Aureole), Nobu Matsuhisa (Nobu), Eric Ripert (Le Bernardin) og Sirio Maccioni (Le Cirque).
Fra Paris: Alain Ducasse, Alain Passard (L’Arpège), Guy Savoy, Alain Senderens (Lucas Carton), Bruno Cirino (Royal Monceau og Le Jardin) og Jean-Claude Vrinat (Taillevent).
Bok 4: Spania og Sørøst-Asia (2000)
Fra Spania: elBulli, el Racó de Can Fabes, Arzak, Martín Berasategui og Akelare.
Fra Sørøst-Asia: Shangri-La Hotel i Singapore, The Peninsula i Bangkok og Pangkor Laut Resort i Malaysia.
Bok 5: Sør- og Sørøst-Frankrike (2001)
Inneholder Thierry Marx (Château Cordeillan-Bages), brødrene Pourcel (Jardin des Sens), Jean-André Charial (L'Oustau de Baumanière), Michel Guérard (Les Prés d'Eugénie) samt 19 andre restauranter.
Bok 6: Tyskland og Sveits (2002)
Fra Tyskland: Dieter Müller (Restaurant Müller), Christian Bau (Gourmetrestaurant Schloss Berg), Henri Bach og Berthold Bühler (Residence), Hans Haas (Tantris).
Fra Sveits: Gerard Rabaey (Le Pont de Brent), Carlo Crisci (Le Cerf), Beat Bolliger (Walserhof) og Roland Johri (Johri’s Talvo).
Bok 7: Belgia, Luxembourg og Nederland (2003)
Fra Belgia: Christian Denis (Clos St. Denis), Yves Mattagne (Sea Grill), Olivier Schlissinger og Hervé Dindin (De Bijgaarden), Patricia Desmedt (‘t Oud Konijntje) og Geert Van Hecke (De Karmeliet).
Fra Luxembourg: Lea Linster (Frisange).
Fra Nederland: Thierry Phal (La Bergerie), Edwin Kats (La Rive), Pascal Jalhaij (Vermeer) og Jonnie Boer (De Librije).
Bok 8: Tokyo og Europa (2004)
Inneholder Hotel de Mikuni og Sushikoh, samt en profil av Tsukiji fiskemarked i Tokyo. Fra Europa: Auberge de l’Ill (Frankrike), Le Calandre (Italia), Restaurant San Pau og El Celler de Can Roca (Spania) samt ti andre restauranter.
Fish and Shellfish (2003)
På begynnelsen av 2000-tallet utvidet selskapet sitt katalogutvalg av årlige, geografisk orienterte kokk- og restaurantbøker til også å omfatte limiterte monografier, som for eksempel en dedikert til Paul Haeberlins Auberge de l'Ill, samt denne boken fra 2003 med fokus på fisk- og skalldyrsoppskrifter fra gourmetkokker over hele verden.
Boken begynner med grunnleggende teknikker for filetering og tilberedning, før den presenterer hundrevis av oppskrifter – hver på én side, ledsaget av et tilhørende nærbilde av den ferdige retten på motstående side. Dette er en av de mer praktisk anvendelige bøkene som kom ut fra Opt Arts forlag, spesielt for dem som søker nye ideer og inspirasjon.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 26.8.2025 kl. 06:06 ・ FINN-kode: 423803089




