Bildegalleri
Vinråstoff av ekte juice direkte fra frukten, bæret og foredling av disse
Til salgs
Trygg handel med Fiks ferdig
Varen sendes til deg, og du har 24 timer til å inspisere den før pengene overføres til selgeren.
Beskrivelse av varen
Tilstand: Helt ny - Uåpnet/med lapp
KUNSTART ELLER REN VITENSKAP? ER KOMMERSIELL FERDIGVIN PÅ POLET BEST?
På 70 tallet var det en stor boom i folks interesse for privat vinlegging her i landet. Det skyldtes nok prisene. Dette tiåret - eller ihvertfall ikke første halvdelen av det - var velstanden til Ola og Kari ikke så stor ennå men Norge hadde allerede rukket å bli en betydelig oljenasjon med det kommersielt drivverdige oljefunnet som ble gjort på Ekofisk-feltet 23. desember 1969. Oljealderen i Norge startet med funnet av Ekofisk-feltet i 1969, og produksjonen startet tidlig på 1970-tallet. Imidlertid tok det tid før inntektene ble store nok til å merkes av befolkningen generelt gjennom økt privat og offentlig forbruk. Det var først i løpet av 1980-tallet at petroleumsinntektene for alvor begynte å bidra til en generell økning i levestandarden for folk flest. Kilde til noe av dette er AI.
BARE VITENSKAP ELLER OGSÅ EN DEL KUNSTART?
Vin-husene i Europa har holdt kunnskapen og erfaringene med vin-produksjon tett til brystet så følgelig har kjemikere forsøkt å gi folk råd om hvordan det skal gjøres men kjemikeres kunnskaper er ikke nok. Dette er et fag som må kunne sies å være mye en kunstart og ikke bare ren vitenskap og derfor er det ikke så lett å lære faget. Abstrakt kunst er det ikke så lenge man tar utgangspunkt i fagets kunnskaper og erfaringer men ellers så tror jeg den vil bli abstrakt og da er man på villspor og det blir mest søl og bortkastet tid og penger noe som kan unngås ved at jeg utfører selve vinleggingen når råvarene tilhører kunden og i tillegg tapping på flasker som - om ønskelig - påføres etiketter, pyntekapsler etter korkingen. Jeg har erfaring med privat vinproduksjon helt fra 1996. Har forsket og lært, observert og testet ut teknikker og utstyr.
ER HJEMMELAGDE VINER BEDRE FOR HELSEN ENN DE KOMMERSIELLE?
Det er å kunne foredle slik at mest mulig av antioksidantene og mineralene blir bevart fra det opprinnelige naturlige produktet til det er utgjæret og tappet på flasker som er noe av hensikten her og FAKTISK mitt konsept. Det er derfor jeg også har valgt økologiske råvarer og null kjemikalier i bruk gjennom gjæringsprosessen og til slutt tappingen på flasker. Naturlige råvarer (bær, frukt, urter, røtter) som forbedrer synet og renser væsken i øyet er også noe jeg satser på, dvs helsedråper. Jeg har lest mange slike "gjør det selv" - anvisninger fra vinråstoffbutikker men fant ut etter en god del år at disse ikke var så smarte allikevel. Gjærcellene må behandles på bestemte måter og de liker ikke all slags behandling, faktisk er de krevende og kvalitetsbevisste skapninger. Vet man hva de setter pris på og helst mest pris på så saboterer de ikke mosten men er samarbeidsvillige og tar gjæringsoppdraget med glede, ihvertfall gjør de det for meg.
Foredling av utvalgte antioksidantrike frukter og bær kan jeg ta på meg. Da kan vi bli enige om hvilken frukt og hvilke bær du vil ha foredlet til vin (røde, hvite etc). Du kjøper råstoffene av undertegnede i forkant - eller du stiller til disposisjon dine egne bær/frukter, frukt-juicer - og deretter foredler undertegnede dine råstoffer for deg som en tjeneste som det betales for via Fix ferdig sending slik at du kan bruke det foredlede produktet som kosttilskudd utover hele året eller enda lengre. Man betaler for råvarene først og så settes råvarene i gjæring. Antioksidantrike frukter og bær er det veldig klokt å foredle gjennom gjæringsprosessen så de blir foredlet i sine glansdager og kan brukes utover hele året og gi deg mest mulig av oppegående antioksidanter som dine celler trenger for at de ikke skal bli ødelagt av "frie radikaler". Jeg lærte i en bok at kroppen vanligvis ikke tar opp så mye og mange næringsstoffer fra frukt og bær som det gjærcellene greier å trekke ut av frukt og bær gjennom gjæringsprosessen som kan ta 1 måned.
Foredlingsprosessen tar ca 1 måned (lar gjæra få tid til oppdraget) - har også opplevd kortere gjæringstid enn dette. Tar det kortere tid så blir vinen ganske enkelt ferdig noe tidligere og da kan den tappes på flasker noe tidligere. Jeg bruker ikke kjemikalier eller svovel i mine produkter men de brukes kommersielt bare så du er gjort klar over det. Dette betyr at jeg lar mosten, juicen gjære helt ut uten å gjøre noe forsøk på å stoppe gjæringsprosessen. Da får man tørre viner men hvis folk vil ha søte utgaver så kan de selv ganske enkelt tilsøte - man tilsetter sukker puljevis i små mengder til ønsket søthet er oppnådd - med brunt eller hvitt sukker eller man bruker honning.
Disse produkter kan sendes over hele landet så det er veldig greit!
Informasjon om priser og kvaliteter innhentes, d.v.s pris på ulike volumer av bestemte råvarer med bestemte kvaliteter avtales. Ta først kontakt her på finn så tar vi det videre herfra.
Priser på de ulike råvarene varierer på markedet.
Vinråstoff eller Moster som inneholder noen av følgende råvarer er å anbefale:
Appelsin * Italiensk druer * Epler * Mandariner * Bringebær * Solbær * Granateple * Kirsebær * Blåbær * Tranebær * Pærer * Plommer * Moreller * Hvit og Rød Rips * Jordbær * Bjørnebær * Krekling * Hyllebær m.fl.
Skal man ha det tappet på glassflasker (vinflasker og annet som ser skikkelig og ordentlig ut) med etiketter, pyntekapsler og vinkork så er det greit. Man kan få det hele tilsendt i posten. Det er også mulig å få det tilsendt på plastflasker med mindre fare for knusing og lavere vekt. Da kan etiketter, pyntekapsler og vinkork følge med i pakken og man kan bruke sine egne glassflasker.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 26.11.2025 kl. 14:54 ・ FINN-kode: 420728952
