FINN oppdrag ønsker å gi deg en tryggere og bedre opplevelse når du skal finne frem til gode leverandører. Vi samarbeider derfor med flere bransjeorganisasjoner og tilrettelegger for at leverandørene kan profilere sine kvalifikasjoner hos oss. På denne måten får du som forbruker et bedre beslutningsgrunnlag når du skal velge hvem som skal hjelpe deg med å oppfylle drømmene dine.

Veien til en trygg og sikker handel

Legge inn et oppdrag

Redegjør for oppdraget du ønsker utført, og få med så mange detaljer som mulig. Vær tydelig på hvilke forventninger du har til sluttresultatet.

Legg inn et oppdrag

Valg av bedrift

Du kan bruke bedriftsprofilene for å skaffe deg bakgrunnsinformasjon om de forskjellige bedriftene. Slik kan du lettere avgjøre hvem som skal få utføre ditt oppdrag.

Bedriftsprofilen forteller deg om bedriften:

  • har mesterbrev  ? 
  • har sentral godkjenning  ? 
  • har våtromsgodkjenning  ? 
  • er registrert elektroinstallatør/elvirksomhet  ? 
  • er registrert i Brønnøysundregistrene

Du kan også sjekke:

  • omtaler
  • referanser
  • regnskap

De mest aktuelle bedriftene kan du be om et skriftlig pristilbud. Disse bør være detaljerte og samsvare med din beskrivelse av oppdraget.

Bruk en standardkontrakt

En kontrakt er både din og bedriftens bekreftelse på hva som er avtalt, og kan forebygge mange potensielle tvister. Hos Forbrukerrådet finner du standardkontrakt for kjøp av håndverkertjenester

Avslutning av oppdrag / betaling

Det anbefales befaring før overtakelse og sluttoppgjør. Vær så grundig du kan, og noter ned mangler eller feil.

Betal aldri for mer enn det arbeidet som er gjort. Finnes det feil eller mangler bør du holde tilbake et beløp som reflekterer kostnadene forbundet med å rette opp disse.

Reklamasjon / klage

Dersom det viser seg å være feil eller mangler som leverandøren har skyld i, ta kontakt med leverandøren for å forsøke og løse problemet. Det er viktig å henvise til i kontrakten.

Dersom klagen ikke fører frem, kan du ved tvistsaker få behandlet din klage kostnadsfritt gjennom Forbrukerrådet.