Bildegalleri

Du bruker en gammel nettleser, som ikke støtter denne bildevisningen. Du kan se alle bildene i bildegalleriet.
Inaktiv

Skåbu. Prosjektert hytte med tomt på Heimstulen.

Kart med kartnålMurudalsråket (tomt 3, Heimstulen), 2643 Skåbu
Prisantydning3 550 000 kr
Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Beliggenhet
På fjellet
Boligtype
Hytte
Eieform
Eier (Selveier)
Primærrom
84 m²
Bruksareal
84 m²
Tomteareal
2 266 m² (eiet)
Grunnflate
100 m²
Bruttoareal
100 m²
Byggeår
2018
Soverom
3

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Bilvei frem
Garasje/P-plass
Offentlig vann/kloakk
Peis/Ildsted
Utsikt
Fiskemulighet
Innlagt strøm
Innlagt vann
Turterreng

Visning

tlf +4792605101

Om eiendommen

Beliggenhet

Heimstulen ligger inntil Kamssetra, som opprinnelig var seter for garden Veslum i Skåbu. Hyttetomta ligger på ca. 900 moh. Nedenfor ligger Kampesæter. Det er gangavstand til Skåbu sentrum med spisested, butikk og andre tilbud. Skåbu er Nord-Europas høyestliggende bygdesamfunn. Fjellbygda ligger i en sidedal opp fra Gudbrandsdalen. Fra Heimstulen er det utsikt mot innsjøen Olstappen, Ruten-massivet og fjellrekka videre bort til Skaget (Storeskag). Fortsetter du opp Murudalsråket, er det storslått utsyn rett inn i Jotunheimen, mot tinder som Besshø, Memurutind, Styggehøbretind, Veotind og Leirhø. Fra Skardfjellet er det utsikt til fire nasjonalparker: Jotunheimen, Rondane, Reinheimen og Langsua. I nærområdet til Skåbu ligger også Sikkilsdalen, Besseggen, Sjoa og Glittertind. Skåbu er naturlig snøsikkert, fordi det ligger så høyt. Her slipper du støy fra snøkanoner. Ingen husker at det har vært jul uten snø i dette området. Kjøper du hyttetomt i snøsikre Skåbu, kan du se fram til mye god, gammeldags vinter. Skåbu har et vidstrakt nett med skiløyper med storslått utsikt inn mot Jotunheimen. Alpinbakker finner du i nabobygdene. Skåbu har navnet sitt etter den norrøne jakt- og skigudinna Skadir. Høyfjellsbygda Skåbu er fortsatt midt i blinken for langrennsløpere. Likevel går du ikke i kø i skiløypene her. Heimstulen er et stille, rolig sted. Kontakt Pål Hallvard Virik, så viser han deg gjerne rundt.

Generelt

Prosjektert hytte på selveiertomt, som skilles ut fra gnr. 204, bnr. 82. Den stilrene hytta kan minne om et gammelt vikinghus. Hyttemodell Gråhø bygges i stav og har kraftige stolper, torv på taket og størrelsen er måteholden. Tomteutvikler er Skåbu Fjellgrend. På Heimstulen blir det stilt krav til utformingen av hyttene for å bevare et helhetlig preg. Du kan bygge inntil 300 kvm på tomten. Utformingen av hyttene skal tuftes på lokal byggeskikk og gamle, norske håndverkstradisjoner. Det er lov å gjerde inn hytta.

Adkomst/Tomteforhold

Det er vinterbrøytet vei helt fram til hytta. Fra Lillehammer kjører du Fv 255 gjennom Gausdal og Espedalen til Skåbu, og deretter Fv 425 fram til veien Murudalsråket. Kjøreturen fra Oslo til Skåbu tar ca. 3-3,5 timer. Alternativt kjører du Fv 255 fra Vinstra til Skåbu. I sommerhalvåret kan du også ankomme Skåbu via Valdresflya og vakre Jotunheimvegen. I samme tidsrom er det direktevei til Skåbu fra Heidal/Sjoa - Flekkmoveien, som også gir lett adgang til Glittertind. Om sommeren kan du dessuten kjøre Peer Gynt-veien mellom Gålå og Skåbu.

Fjellbygda Skåbu

Skåbu er Nord-Europas høyestliggende bygdesamfunn med fast bosetting. Naturen er den åpenbare grunnen til at det fortsatt bor mennesker så høyt til fjells. Det myldrer av tur- og sykkelstier. Har du sett Skåbu, glemmer du det aldri. Her lever du høyt og fritt. Det vide utsynet, det spesielle lyset. Skåbu kan føre jakt- og fiskekulturen helt tilbake til steinalderen. Ved Olstappen ble det i 2014 funnet spor etter elgjakt, som mennesker her drev med for 10000 år siden. Dette er det eldste funnet etter elgjakt i Norge. Europas største elgtrekk har gått gjennom bygda i flere tusen år, og kan fortsatt oppleves to ganger i året. Skåbyggingene har tatt vel imot besøkende helt siden de første turistene inntok den norske fjellheimen på 1700-tallet. Da var det det vidgjetne fisket som dro folk til fjells. Fiskekulturen står fortsatt sterkt i fjellområdet, som har mange gode ørretvann. I Skåbu drev de dessuten pensjonater på fjellgardene og setrene flere hundre år før gards- og seterturisme ble moderne begreper. Vår tids Skåbu er et aktivt lokalsamfunn der det årlig arrangeres bl.a. skirenn og sommerfestivalen Skåbu Liv Lågå. Skåbu har turiststedstatus og derfor søndagsåpen dagligvarebutikk. Skåbu Servicesenter og andre tilbyr hytteservice. Restaurant, pub og catering får du Hos Rødhette & Ulven og Skåbu Fjellhotell. Skolen har svømmebasseng som er åpent for alle to ganger i uka. Legekontor er åpent to dager i uka. I Skåbu kan du fortsatt oppleve stillheten i naturen. Samtidig er fjellbygda et levende lokalsamfunn med et rikt kulturliv. Skåbu har ikke alpinanlegg og høy puls, men derimot ro, mye urørt natur og god plass i skiløypene. Får du deg hytte i Skåbu, blir du en del av ei ekte fjellbygd.

Innhold

Hytta rommer stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning. Fra stua kan du også gå rett ut i fjellnaturen gjennom terrassedøra. Du ser nesten ikke døra, fordi den er utformet på samme måte som vinduene. Hyttemodellen har store vinduer fra gulv til tak i utsiktsretningene. Slik føler du deg i ett med med naturen, også innendørs. Det er selvsagt mulig å få mindre vinduer, om du ønsker det. Hytta har forøvrig egen TV-stue, 3 soverom, baderom, separat WC, samt en romslig og praktisk entré. Det er bod/teknisk rom med egen inngang fra ute. Hyttemodellen kan også bygges bare i stav, uten lafta gavler. Det gir en noe lavere pris. Det er mulig å bygge andre hyttemodeller på tomta. Velger du den minste hyttemodellen vi har, vil prisen for hytte og tomt kunne komme ned mot 2.300.000,-.

Standard

Solid tradisjonshåndverk av norsk tømmer. Høy standard. -Selveiertomt er inkludert. SpareBank1 Eiendomsmegling benyttes ved oppgjøret. Kjøper betaler vanlige omkostninger som dokumentavgift, tinglysningsgebyrer og grunnbokutskrift. Grunn- og fundamentarbeider er inkludert. Helårsvei fram til hytta, oppstillingsplass for bil på hyttetomta. Vei, vann, avløp og elektrisk tilknytning fra kommunale anlegg er inkludert. Utvendig har hytta stavpanel, samt kraftige stolper, sviller og lafta gavler i malmet norsk furu. Seksbladsrose i karveskurd på stolpen over inngangen. Torvtak med naturtorv fra fjellet og neveravslutning. Natursteinsforblending på pipe. Røros vinduer, isolerglass, ferdigmalte hvite. Røros ytterdør med fiskebeinsmønster, ferdigmalt rød. Utebelysning, utekran og innbygde utebenker i svalgangen på hver side av inngangsdøra. Kunden kan påvirke utformingen av hytta utvendig, så lenge dette er i samsvar med gjeldende reguleringsplan og harmonerer med byggestilen i området. Innvendig kan kunden i stor grad justere rominndelingen og velge egne løsninger. Standard er: Furugulv fra Moelven, furupanel på veggene, kraftige takåser av godt malmet furu i stua, ildsted, furu 3-speils innerdører, standard kjøkkeninnredning med hvitevarer, standard baderomsinnredning inkl. servant, 2 toaletter, vifte og komplett dusj. Opplegg for vaskemaskin på baderommet. Grå skiferfliser med varmekabler i entrèen, gangen og TV-stua. Grå og hvite fliser på bad/WC. 200l varmtvannsbereder plassert i teknisk rom. Komplett sanitær- og elektrisk anlegg, inkl. kontakter og panelovner. Bildene er tatt i allerede oppførte bygg i Skåbu så standardinteriør og -eksteriør kan avvike noe fra løsningene som er valgt her. Hytta blir oppført iht til gjeldende regler og forskrifter (TEK 10).

Ta kontakt med megler for komplett informasjon

Beliggenhet

kart
Logo

Skåbu Tradisjons­bygg AS

Pål Hallvard Virik

Daglig leder

Send melding

Annonseinformasjon

FINN-kode61701074
Sist endret03. des. 2019 12:34
Referansexhyttemedtomtheimstulenx

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.