Utløpt

Stipendiat i Hverdagsrehabilitering

Arbeidsgiver
Nord universitet
Stillingstittel
Stipendiat
Frist
14.10.2016
Ansettelsesform
Engasjement

Ved Nord Universitet, Avdeling for helsefag er det ledig stilling som stipendiat i hverdagsrehabilitering. Stillingen vil ligge under Fakultet for sykepleie og helsevitenskap fra 1.1.2017.

Stipendiaten skal være med å styrke kompetansen og kunnskapsutviklingen i fagmiljøet ved utdanninger ved universitetet. Det forventes at den som blir tilsatt engasjerer seg i fagmiljøet, og forskning knyttet til dette fagmiljø. Stillingen har arbeidsted i Namsos eller Levanger. Stillingen kan også innebære arbeidsoppgaver ved Nord Universitets øvrige studiesteder.

Målet for forskningsprosjektet blir å utvikle ny viten om kunnskapsbasert hverdagsrehabilitering i kommunal helse og omsorgstjeneste. Prosjektet skal legge vekt på forskning på rehabilitering i hverdagslivet og tverrfaglig samhandling for å fremme funksjonsnivå og helse hos brukere av kommunal rehabiliteringstjeneste.

Stipendiatstillingen er 4-årig, hvorav 75 % av stillingen (dvs. 3 år) skal benyttes til ph.d. -studier og doktorgradsarbeidet. 25 % av stillingen (dvs. 1 år) knyttes til undervisning ved avdelingen. Alternativt kan stillingen være treårig, da uten undervisningsplikt.

Stipendiaten vil rekrutteres til et av Nord Universitet sine ph.d. program, og det er en forutsetning at man søker opptak og fyller kravene for opptak ved ph.d. studier ved dette universitetet.

Kvalifikasjonskrav

  • Mastergrad i et relevant fagfelt for forskningsområdet. Det kreves normalt minimum karakter B i gjennomsnitt.
  • Minst 2 års relevant arbeidserfaring.

Ved vurdering av søkerne skal det legges vekt på
Det skal legges ved en prosjektbeskrivelse for gjennomføring av studiet sammen med søknaden. I prosjektbeskrivelsen skal søker inkludere forskningsspørsmål, forklare teoretiske perspektiv som vil bli benyttet, samt valg av metodologi. Prosjektbeskrivelsens kvalitet, relevans og gjennomførbarhet blir tillagt stor betydning i vurderingen av søknadene. Prosjektbeskrivelsen skal være på ca. 10 sider, eksklusiv referanseliste og den skal presentere en studie innenfor forskningstema hverdagsrehabilitering. En revidert prosjektbeskrivelse vil være grunnlaget for opptak på ph.d. studier ved Nord Universitet.

Doktorgradsavhandlingen kan skrives som monografi eller artikkelsamling. Språket kan være norsk eller engelsk. Hovedveileder vil være en av de fast ansatte ved nytt fakultet for sykepleie og helsevitenskap. Den som tilsettes skal delta aktivt i fagmiljøet, og være en del av aktuell forskningsgruppe på kunnskapsfeltet.

Stillingene krever god norsk eller nordisk og engelsk fremstillingsevne, både muntlig og skriftlig. Søkerne må i søknadsbrevet beskrive sin faglige kompetanse, både når det gjelder utdanning, tidligere arbeids-/prosjekterfaring og andre forhold som kan tenkes å være relevant for stillingen. Det er viktig at det i doktorgradsarbeidet ender med faglige bidrag på høyt nivå, både til yrkesprofesjonene og til samfunnet for øvrig, samt at tematikken setter hverdagsrehabilitering på dagsorden, og bidrar til at sykepleie og helseprofesjonene utvikles teoretisk og empirisk slik at disse profesjonsfeltene får økt vitenskapelig forståelse for handlingsbasert kunnskap.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. Det kan være aktuelt med prøveforelesning eller andre prøver.

I tillegg vil det vektlegges

  • Søkerens forskningserfaring, faglig interesse for hverdagsrehabilitering i kommunes helse og omsorgstjeneste
  • Tidligere erfaring med publisering i relevante nasjonale eller internasjonale tidsskrifter
  • Faglig engasjement
  • Personlig egnethet for stillingen og evne til gjennomføring av doktorgradsutdanning
  • Søkerens motivasjon for å søke stipendiatstilling

Den elsktroniske søknaden skal inneholde

  • Prosjektbeskrivelse på ca. 10 sider som skal presentere en studie innenfor forskningstema hverdagsrehabilitering.
  • En fullstendig curriculum vitae og liste over utdanning og vitenskapelige arbeider, samt kopi av vitnemål og attester.
  • En faglig begrunnelse (maksimalt 2 sider) om hvorfor man søker på dette prosjektet.
  • Kontaktdata for 2-3 relevante referanser
  • En kort utredning over søkerens erfaring, interesse og engasjement i forhold til utlysningen.
  • En plan for hvordan stipendiatperioden tenkes anvendt og en framdriftsplan.

Annen aktivitet som vurderes relevant for stillingene, og ønskes tatt i betraktning ved vurderingen må dokumenteres. All dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden.

Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon innen søknadsfristen.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse i stilling som stipendiat. Endelig plan for forskerutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. (Se forskrift nr. 102 om ansettelsesvilkår for stipendiater)

Vi kan tilby

  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø med høy faglig kompetanse
  • En utviklingsorientert og faglig mangfoldig organisasjon
  • Fleksibel arbeidstid
  • Gode låne- og pensjonsordninger i Statens pensjonskasse

Stillingen er plassert i lønnsplan17.515, kode 1017 stipendiat, ltr. 50-62. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse. For øvrig gjelder de vilkår som til enhver tid er fastsatt i lover, forskrifter og avtaler for tilsatte ved de statlige høgskolene.

Kontaktpersoner

  • Forskningsansvarlig Kari Ingstad 74 02 29 26/913 37 332
  • Rådgiver Shirin Moradi, tlf. 74 02 27 08

Stillingene er underlagt gjeldende lover og reglementer for tilsatte i staten. Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Søknaden sendes elektronisk innen 14. oktober 2016.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Om arbeidsgiveren

Nord universitet tilbyr utdanninger på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Det tas årlig opp studenter til mer enn 180 studier innenfor både profesjonsutdanning og teoretiske disiplinfag. Nord universitet har rundt 1200 ansatte og 12 000 studenter fordelt på studiestedene Stokmarknes, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal. Med nærhet til samfunns- og arbeidsliv skal Nord universitet bidra til å løse regionale, nasjonale og globale utfordringer.

Avdeling for helsefag er lokalisert til de tre studiestedene Stjørdal, Levanger og Namsos. Avdelingen tilbyr bachelorgradsutdanning i sykepleie, vernepleie og farmasi (hel- og deltid), mastergradsutdanning i psykisk helsearbeid og en rekke helsefaglige videreutdanninger. Det helsefaglige miljøet består av totalt ca 1200 studenter og 108 tilsatte. Avdelingen består av 4 studielederområder samt Senter for omsorgsforskning i Midt-Norge og Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.

Sektor
Offentlig
Sted
7600 Levanger
Bransje
Forskning, utdanning og vitenskap,
Barn, skole og undervisning
Stillingsfunksjon
Forskning/Stipendiat/Postdoktor,
Undervisning og pedagogikk

Nøkkelord

Universitet, Helsefag, Helsevitenskap

Spørsmål om stillingen

Kontaktperson
Kari Ingstad
Stillingstittel
Forskningsansvarlig
Telefon
74 02 29 26
91 33 73 32
Kontaktperson
Shirin Moradi
Stillingstittel
Rådgiver
Telefon
74 02 27 08
Følg firma
73 følger dette firmaet

7600 Levanger

Annonseinformasjon

FINN-kode 81744826
Sist endret 2. sep. 2016 13:45

Rapporter annonse